فهرست مطالب
انسان میل ذاتی به زیبایی دارد و همین مسئله گاهی سبب می شود تا برای رسیدن به کمال ظاهری دست به هر کاری بزند و راههایی برای آراستن خود پیدا کند. مژه تاثیر بسزایی در ظاهر افراد دارد و می تواند جلوه ی زیبایی به صورت شما دهد. برخی از افراد به دلایل مختلف از دلایل ژنتیکی گرفته تا در اثر حوادث یا استفاده از برخی از داروها و یا قرار گرفتن تحت برخی از درمان ها مژه های کم پشتی دارند و نسبت به کاشت مژه اقدام کرده اند. کاشت یا اکستنشن مژه تکنیکی است که در آن هر تار مژه مصنوعی با چسب مخصوص به مژه ها چسبیده می شود و با شست و شو از بین نمی رود. در ادامه احکام و استفتائات مراجع عظام تقلید را در مورد حکم اکستنشن مژه برای غسل و وضو بخوانید:
حکم اکستنشن مژه (کاشت مژه مصنوعی) چیست؟
پاسخ اجمالی:
هر چند این عمل به خودی خود اشکالی ندارد، اما چنانچه مانع رسیدن آب به مژهها -هر چند به نحو جزئی- شود و برداشتن آن در هنگام وضو یا غسل ممکن نبوده و یا مشقت داشته باشد، جایز نیست. در هر حال، کسی که چنین عملی انجام داده است، چنانچه نتواند در وقت وضو یا غسل آن مانع را بر طرف کند و یا بر طرف کردن آن مشقت داشته باشد، باید به وظیفه غسل و وضوى جبیرهاى عمل کند؛ یعنى با دست مرطوب، روی مانع دست بکشد.
البته، برخی[1] از فقها در این باره میگویند، اگر کاشت ناخن یا مژه برای اغراض عقلائی مشروع مانند درمان یا زیبایی باشد، اشکال ندارد.
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به حکم اکستنشن مژه (2)
پاسخ:
اگر درآوردنش هنگام وضو و غسل برای او ممکن بوده و حرج و مشقت نداشته باشد، وضو و غسل با وجود چنین مانعى باطل است.
اگر درآوردنش ممکن نباشد و یا همراه با حرج و مشقت باشد، ایجاد چنین مانعى که موجب تبدّل وظیفه وضو و غسل به وضو و غسل جبیرهاى مىشود، چنانچه در غیر وقت نماز باشد، مانع ندارد ولى در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به ایجاد مانع نماید، و چنانچه نتواند در وقت وضو یا غسل آن مانع را برطرف کند و یا بر طرف کردن مانع حرج و مشقت داشته باشد، باید به وظیفه غسل و وضوى جبیرهاى عمل کند؛ یعنى با دست مرطوب مانع را مسح نماید.
پاسخ:
در صورتی که مانع رسیدن آب به بدن نباشد اشکالی ندارد و اگر مانع باشد تنها در صورت ضرورت جایز است، و در این صورت حکم جبیره دارد.
پاسخ:
اگر مانع رسیدن آب به مژهها هر چند به نحو جزئی شود جایز نیست.
پاسخ:
چنانچه مانع وصول آب به پوست و مواضع غسل یا وضو باشد اشکال دارد و برای غسل یا وضو باید ازاله شود.
پاسخ:
چنانچه توسط نامحرم بوده و یا مانع از رسیدن آب در وضو و غسل به بدن باشد حرام است ولی در صورت ارتکاب، باید علاوه بر وضو و غسل جبیرهای احتیاطاً تیمم بدل از غسل یا وضو نیز بنماید.
پاسخ:
اگر کاشت ناخن یا مژه برای اغراض عقلائی مشروع مانند درمان یا زیبایی باشد، اشکال ندارد.
لینک حکم اکستنشن مژه در سایت اسلام کوئست
سوالات مرتبط با حکم کاشت و اکستنشن مژه
1. در غسل و وضو موهای کوتاه مانند ریش کم یا مژه نیز باید شسته شود.
2. ایجاد مانعی در اعضای وضو یا غسل که رفع آن مشکل (موجب عسر و حرج) یا غیر ممکن است، جایز نیست؛ مگر در صورتی که ضرورتی آن را اقتضا کند و یا غرض عقلائی مشروعی مانند درمان در میان باشد. به نظر می رسد کاشت مژه که برای زیبایی انجام می شود، یک غرض عقلائی مشروع است. در هر حال اگر مانعی ایجاد شود که رفع آن مشکل یا غیر ممکن است، می توان با همان مانع وضو گرفت یا غسل کرد؛ البته احتیاط مستحب آن است که تیمم هم انجام دهد.
[1]. آیت الله خامنهای؛ ر. ک: نمایه 38272 (کاشت مژه مصنوعی).
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.
اگر به علت هزینه کاشت مژه یا محدودیت زمانی و مکانی امکان دریافت خدمات از سالن های زیبایی را ندارید میتوانید کاشت مژه را آموزش ببینید و بصورت روزانه ، هفتگی یا ماهانه برای خود مژه کاشت نمایید. به این ترتیب دیگر نگران هزینه کاشت مژه خود نخواهید بود و هر وقت هم دلتان بخواهد می توانید به راحتی آن را در خانه ریموو کنید. در این دوره ما به شما کاشت از روی مژه و کاشت از زیر را با تمامی مژه های موجود در بازار به شما آموزش خواهیم داد.
جهت ثبت نام در دوره های آموزشی و تخصصی اکستنشن مژه ، لیفت و لمینت مژه و لیفت و لمینیت ابرو در آکادمی اسرا حسینی با شماره 09122475401 تماس بگیرید
جهت دریافت خدمات کاشت مژه ، اکستنشن مژه ، لیفت و لمینت ابرو ، لیفت و لمینیت مژه در سالن اسرا حسینی با شماره 09122475401 تماس حاصل فرمایید
برای دسترسی به مقاله ی انواع افکت ها در اکستنشن مژه روی نوشته صورتی رنگ کلیک کنید
برای دسترسی به مقاله ی لیفت و لمینت ابرو رونوشته آبی کلیک کنید.
برای دسترسی به مقاله ی حساسیت و قرمز شدن چشم ها بعد از اکستنشن مژه رونوشته آبی کلیک کنید.