فهرست مطالب
انسان میل ذاتی به زیبایی دارد و همین مسئله گاهی سبب می شود تا برای رسیدن به کمال ظاهری دست به هر کاری بزند و راههایی برای آراستن خود پیدا کند. مژه تاثیر بسزایی در ظاهر افراد دارد و می تواند جلوه ی زیبایی به صورت شما دهد. برخی از افراد به دلایل مختلف از دلایل ژنتیکی گرفته تا در اثر حوادث یا استفاده از برخی از داروها و یا قرار گرفتن تحت برخی از درمان ها مژه های کم پشتی دارند و نسبت به کاشت مژه اقدام کرده اند. کاشت یا اکستنشن مژه تکنیکی است که در آن هر تار مژه مصنوعی با چسب مخصوص به مژه ها چسبیده می شود و با شست و شو از بین نمی رود. در ادامه احکام و استفتائات مراجع عظام تقلید را در مورد حکم اکستنشن مژه برای غسل و وضو بخوانید:
حکم اکستنشن مژه (کاشت مژه مصنوعی) چیست؟
پاسخ اجمالی:
هر چند این عمل به خودی خود اشکالی ندارد، اما چنانچه مانع رسیدن آب به مژهها -هر چند به نحو جزئی- شود و برداشتن آن در هنگام وضو یا غسل ممکن نبوده و یا مشقت داشته باشد، جایز نیست. در هر حال، کسی که چنین عملی انجام داده است، چنانچه نتواند در وقت وضو یا غسل آن مانع را بر طرف کند و یا بر طرف کردن آن مشقت داشته باشد، باید به وظیفه غسل و وضوى جبیرهاى عمل کند؛ یعنى با دست مرطوب، روی مانع دست بکشد.
البته، برخی[1] از فقها در این باره میگویند، اگر کاشت ناخن یا مژه برای اغراض عقلائی مشروع مانند درمان یا زیبایی باشد، اشکال ندارد.
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به حکم اکستنشن مژه (2)
پاسخ:
اگر درآوردنش هنگام وضو و غسل برای او ممکن بوده و حرج و مشقت نداشته باشد، وضو و غسل با وجود چنین مانعى باطل است.
اگر درآوردنش ممکن نباشد و یا همراه با حرج و مشقت باشد، ایجاد چنین مانعى که موجب تبدّل وظیفه وضو و غسل به وضو و غسل جبیرهاى مىشود، چنانچه در غیر وقت نماز باشد، مانع ندارد ولى در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به ایجاد مانع نماید، و چنانچه نتواند در وقت وضو یا غسل آن مانع را برطرف کند و یا بر طرف کردن مانع حرج و مشقت داشته باشد، باید به وظیفه غسل و وضوى جبیرهاى عمل کند؛ یعنى با دست مرطوب مانع را مسح نماید. البته، برخی[1] از فقها در این باره میگویند، اگر کاشت ناخن یا مژه برای اغراض عقلائی مشروع مانند درمان یا زیبایی باشد، اشکال ندارد.
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حکم اکستنشن مژه حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی) چیست ؟
اگر درآوردنش هنگام وضو و غسل برای او ممکن بوده و حرج و مشقت نداشته باشد، وضو و غسل با وجود چنین مانعى باطل است و اگر درآوردنش ممکن نباشد و یا همراه با حرج و مشقت باشد، ایجاد چنین مانعى که موجب تبدّل وظیفه وضو و غسل به وضو و غسل جبیرهاى مىشود، چنانچه در غیر وقت نماز باشد، مانع ندارد ولى در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به ایجاد مانع نماید، و چنانچه نتواند در وقت وضو یا غسل آن مانع را برطرف کند و یا بر طرف کردن مانع حرج و مشقت داشته باشد، باید به وظیفه غسل و وضوى جبیرهاى عمل کند؛ یعنى با دست مرطوب مانع را مسح نماید.
پاسخ:
در صورتی که مانع رسیدن آب به بدن نباشد اشکالی ندارد و اگر مانع باشد تنها در صورت ضرورت جایز است، و در این صورت حکم جبیره دارد.
پاسخ:
اگر مانع رسیدن آب به مژهها هر چند به نحو جزئی شود جایز نیست.
پاسخ:
چنانچه مانع وصول آب به پوست و مواضع غسل یا وضو باشد اشکال دارد و برای غسل یا وضو باید ازاله شود.
پاسخ:
چنانچه توسط نامحرم بوده و یا مانع از رسیدن آب در وضو و غسل به بدن باشد حرام است ولی در صورت ارتکاب، باید علاوه بر وضو و غسل جبیرهای احتیاطاً تیمم بدل از غسل یا وضو نیز بنماید.
پاسخ:
اگر کاشت ناخن یا مژه برای اغراض عقلائی مشروع مانند درمان یا زیبایی باشد، اشکال ندارد.
لینک حکم اکستنشن مژه در سایت اسلام کوئست
سوالات مرتبط با حکم کاشت و اکستنشن مژه
1. در غسل و وضو موهای کوتاه مانند ریش کم یا مژه نیز باید شسته شود.
2. ایجاد مانعی در اعضای وضو یا غسل که رفع آن مشکل (موجب عسر و حرج) یا غیر ممکن است، جایز نیست؛ مگر در صورتی که ضرورتی آن را اقتضا کند و یا غرض عقلائی مشروعی مانند درمان در میان باشد. به نظر می رسد کاشت مژه که برای زیبایی انجام می شود، یک غرض عقلائی مشروع است. در هر حال اگر مانعی ایجاد شود که رفع آن مشکل یا غیر ممکن است، می توان با همان مانع وضو گرفت یا غسل کرد؛ البته احتیاط مستحب آن است که تیمم هم انجام دهد.
[1]. آیت الله خامنهای؛ ر. ک: نمایه 38272 (کاشت مژه مصنوعی).
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.
اگر به علت هزینه کاشت مژه یا محدودیت زمانی و مکانی امکان دریافت خدمات از سالن های زیبایی را ندارید میتوانید کاشت مژه را آموزش ببینید و بصورت روزانه ، هفتگی یا ماهانه برای خود مژه کاشت نمایید. به این ترتیب دیگر نگران هزینه کاشت مژه خود نخواهید بود و هر وقت هم دلتان بخواهد می توانید به راحتی آن را در خانه ریموو کنید. در این دوره ما به شما کاشت از روی مژه و کاشت از زیر را با تمامی مژه های موجود در بازار به شما آموزش خواهیم داد.
جهت ثبت نام در دوره های آموزشی و تخصصی اکستنشن مژه ، لیفت و لمینت مژه و لیفت و لمینیت ابرو در آکادمی اسرا حسینی با شماره 09122475401 تماس بگیرید
جهت دریافت خدمات کاشت مژه ، اکستنشن مژه ، لیفت و لمینت ابرو ، لیفت و لمینیت مژه در سالن اسرا حسینی با شماره 09122475401 تماس حاصل فرمایید
برای دسترسی به مقاله ی انواع افکت ها در اکستنشن مژه روی نوشته صورتی رنگ کلیک کنید
برای دسترسی به مقاله ی لیفت و لمینت ابرو رونوشته آبی کلیک کنید.
برای دسترسی به مقاله ی حساسیت و قرمز شدن چشم ها بعد از اکستنشن مژه رونوشته آبی کلیک کنید.
لطفا مطالب که میزارید تحقیق کنیدودرستش روبزارید
الان این حکم شرعی رو خودتون گفتید بعد به عنوان حکم دیگران مینویسید
دوست گرامی ممنون از توجهتان
از آنجا که ممکن است احکام در گذر زمان تغییر نمایند، جهت آگاهی از حکم کاشت یا اکستنشن مژه و لیفت و لمینیت مژه یا ابرو، حتما با دفتر مرجع تقلید خود تماس حاصل فرمایید. آکادمی اسرا حسینی هیچ مسئولیتی در قبال کم توجهی یا تنبلی شما در خصوص وظایفتان نمیپذیرد. هر مسلمانی در شرایط شک و تردید موظف است از حاکم زمان یا مرجع تقلید خود درستی یا نادرستی یک فعل را جویا شود.
ما با توجه به تماسهای متعددی که داشتیم بر آن شدیم مطلبی در خصوص جنبه شرعی کاشت یا اکستنشن مژه در سایت خود قرار دهیم. تمامی مطالب این مقاله از سایتهای اسلام کوئست و هدوی جمع آوری و عینا کپی شده است به شکلی که حتی یک نقطه آن جابجا نگردیده است زیرا ما به این مورد واقفیم که هیچ صلاحیتی در خصوص احکام و شرعیات دین نداریم منتهی به سهم خود خواسته ایم قدمی در راستای امر به معروف برداریم وگرنه گذاشتن این احکام در یک سایت زیبایی که درآمدش از آموزش و خدمات کاشت و اکستنشن مژه است به نفع ما نیست. از آنجایی که همه افراد و اعتقاداتشان برای ما ارزشمندند، ما برای راحت تر کردن آنها در جستجو قدمی برداشته ایم. گذاشتن این مقاله حتی به ضرر سایت ماست زیرا طبق قوانین گوگل ما اجازه نداریم مطلبی را عینا از سایت دیگری کپی و در سایت خود قرار دهیم. اگر مطلبی را عینا کپی کنیم که کرده ایم در گوگل امتیاز از دست می دهیم که آن را به جان خریده ایم.
نیاز به اینهمه توضیح ما نیست دوست بزرگوار. شما اصلا به مطالبی که ما گذاشتیم توجه نکنید. در پایان هر مطلب لینک سایت مبدا قرار داده شده است. جهت اطمینان میتوانید به سایت مبدا سر بزنید. سایت اسلام کوئست و سایت هدوی برای ما یا ارث پدری ما نیست که بخواهیم سنگ آن را به سینه بزنیم. منبع موثقی جهت اطلاع رسانی احکام به مسلمانان است.
خواهشی هم از شما داریم. از آنجایی که پیشتر هم گفتیم ممکن است احکام در گذر زمان تغییر نمایند، لطفا پس از بررسی مطالب در سایت ما و سایت های اسلام کوئست و هدوی، در صورت تغییر در مطالب سایتهای اسلام کوئست و هدوی، مراتب را با ما در میان بگذارید تا تغییرات مورد نظر در سایت اسرا حسینی نیز اعمال گردد.
با احترام
سلام، تشکر بابت که زحمتی که کشیدید ولی جاهایی رو اشتباه نوشتید و اگرم اونموقع حکم تین بوده و الان عوض شده شما مسئولید ویرایش انجام بدید. اولین مبنا ضرورت و عدم ضرورت هست که اصلا رهبری و آقای مکارم و خیلیهای دیگه جایز ندونستن در عدم ضرورت و هیچ جای نظرشون هم زیبایی به عنوان ضرورت رو من که ندیدم با اینکه گشتم توی سایتهای خودشون. زیبایی ضرورت نیست. اطلاعات اشتباه داده شده. و در غیر ضرورت هم درسته اگه مشقت داشت برای نماز جبیره عمل کنند ولی ققط برای همون نمازی که داره وقتش میره و شما نتونستی مژه رو دربیاری نه همه ی نمازهات، برای نمازها و غسل بعدی باااااید برداری مانع رو.
البته، برخی از فقها [۲] در این باره میگویند، اگر کاشت ناخن یا مژه برای اغراض عقلائی مشروع مانند درمان باشد، اشکال ندارد و جایز است. در ذیل به بررسی نظر مراجع عظام درباره این موضوع می پردازیم.
نظر مراجع تقلید درباره حکم اکستنشن مژه و وضو گرفتن با آن
آیت الله خامنه ای
اگر این کار در وقت نماز انجام نمی شود و شخصی که اقدام به آن کرده، میداند که برداشتنِ آن مانع بعداً مشکل خواهد بود، جایز نیست این کار را انجام دهد. ولی اگر اشتباها این کار را انجام داده است و حال که وقت نماز شده، میخواهد نماز بخواند و برای آن، به وضو یا غسل احتیاج دارد، در این حالت باید این مانع را برطرف کند؛ فرقی هم نمیکند که ناخن کاشته باشد یا مژه مصنوعی، حتی اگر این برطرف کردن با صرف وقت یا هزینه یا کمک گرفتن از دیگران ممکن شود. به هر حال باید این مانع را رفع نماید زیرا وجود این مانع نمی گذارد که آب به مژههای اصلی و سطح پوست برسد.
اما چنانچه متوجه شود که وقت نماز دارد میگذرد و فرصت کافی برای برداشتن این مانع باقی نمانده و یا هزینه بسیار زیادی لازم است که در حال حاضر این مقدار هزینه را ندارد و یا اینکه برداشتنش بسیار دشوار و همراه با سختی فراوان است و نتواند بردارد، آن وقت تکلیف و وظیفه تغییر می کند؛ به این معنا که چون مانع وجود دارد باید ابتدا تیمم و سپس وضو جبیره ای انجام دهد و نمازش را ادا کند.[۳] + احتیاطا بعد از برطرف نمودن مانع نماز قضا نیز بخواند.