دراین مقاله می خوانید
توصیه های اسلام برای زیبایی و سلامتی
مراقبت از مو و زیبایی بخصوص برای بانوان از آن دسته مباحثی ست که اسلام به آن خیلی بها داده است و توصیه های بی شماری در این زمینه دارد در این مقاله از اسرا حسینی به مراقبت مو در اسلام پرداخته ایم . در روایات فراوانی به فواید خوراکی های خاص در ارتباط با سلامت موی سر اشاره شده است.
- در دستورات طبی امام رضا (ع) آمده است که شیر برای مو و ناخن مفید است. شیر از هر غذای دیگری کلسیم بیشتری داشته و خواب آور می باشد که به دلیل کلسیم زیاد آن است که موجب آرامش اعصاب می شود.
- یکی از میوه های تاثیرگذار بر سلامت، تقویت و رشد مو، انجیر است.
- در روایتی از امام رضا (ع) آمده است که انجیر مو را می رویاند؛ با وجود انجیر دیگر شما احتیاجی به دارو ندارید. شفافیت و درخشش مو در تغذیه و روش غذاخوردن درست نهفته است و مراقبت از مو نیازمند رژیم غذایی سالمی است که دارای ویتامین، پروتئین و مواد معدنی باشد.
- مصرف آب و مایعات در طول روز، استفاده از غذاها و آش های نرم و روان
- استفاده از میوه ها، تعادل اخلاط و شفاف کردن کردن خون در سال با حجامت از عوامل رشد و سلامت مو می باشد.
- یکی از راهکارهای احادیث اسلامی در زمینه رعایت نظافت و بهداشت موی سر، شانه زدن و آراسته نگه داشتن آن است.
- پنج خاصیت برای شانه زدن موها مانند از بین بردن تب، کاستن بلغم بدن، استحکام بخشیدن به دندان، افزایش نیروی کمر و فزونی رزق و روزی آمده است.
- در ارتباط با اولین اثر شانه کردن موی سر گفته شده است که تب را از بین می برد.
- پیامبر خدا(ص) فرمودند: فراوان شانه زدن موها تب را از میان می برد.
- اثر شانه کردن موی سر، کاهش دادن بلغم و تب بدن است. امام صادق (ع) می فرماید، شانه کردن فراوان از بلغم می کاهد.
- اثر دیگر شانه کردن آن است که حافظه را زیاد می کند و در درمان آلزایمر و ضعف حافظه مفید می باشد.
- زیرا شانه کردن موها به تحریک فولیکول های مو کمک کرده، گرد و غبار را می زداید و جریان گردش خون را فعال می کند.
- امام کاظم (ع) می فرمایند، ایستاده شانه نکن که ضعف قلب می آورد و نشسته شانه کن که دل را قوی می سازد و پوست را شاداب می نماید.
- امام صادق (ع) می فرمایند از شانه کردن در حمام بپرهیز، که بیخ مو را سست می کند.
- همچنین امام صادق (ع) فرمودند شانه زدن مو، فقر را از بین می برد و درد را زایل می کند
آراستگی و زیبایی در اسلام
آرایشهایی که پیامبر(ص) به زنان توصیه کردندرسول اکرم(ص) پیامبری آراسته و خوش بو میتوان ادعا کرد که یکی از مهمترین ماموریتهای پیامبر(ص) در کنار ترویج مکارم اخلاق، تبیین و تشویق به مسئله بهداشت و پاکیزگی، نظافت لباس، بدن، خوراک و سایر ابعاد زندگی زنان و مردان امت خود بوده است. پیامبر(ص) به عنوان پیام آور این دین؛ خود نیز اهتمام بسیاری به این مسئله داشتند و از نظر لباس، موی سر و چهره، بسیار آراسته بودند.
توصیه به مسواک زدن
در سیره ایشان آمده است که همیشه پیش از خواب مسواک می زده و هرگاه میخوابید مسواک را بالای سر خود میگذاشت، و وقتی از خواب بیدار میشد، ابتدا مسواک میزد.
استفاده از عطر
ایشان همواره مواد خوش بو کننده استفاده میکرد؛ چنان که هرگاه از راهی عبور میکرد و دیگران به آنجا میرسیدند، به واسطه بوی عطر ایشان، میفهمیدند که آن جناب از اینجا عبور کرده است.
پیامبر(ص) همواره موهای سر و صورت را با «سدر» شست وشو میداد.
کوتاه کردن ناخن ها
و هر جمعه ناخنها را میگرفت، شارب را کوتاه میکرد .
آن حضرت بر موی سر و صورت، روغن خوش بو کننده میزد و در سفرها هرگز شیشه روغن، سرمه دان، مسواک، قیچی و شانه را فراموش نمیکرد.
توصیه برای آرایش زنان
توصیههای پیامبر در مورد نحوه آرایش و زینت به زنان کلمه آرایش در لغتنامه دهخدا به معنای آراستن، زینت، زیور، جمال و آرایش کردن به معنای آراستن و جلوه کردن آمده است. آرایش و میل به آراستگی و زیبایی یکی از امیال فطری و طبیعی است که خداوند در وجود زنان قرار داده است و بر اساس آن توصیههای هم به زنان شده است. توصیههای که گاه در جهت تشویق و ترغیب زنان به آراستگی در منزل و برای محارم خود بوده و گاه در جهت عتاب و سرزنش آنها در استفاده نا به جا و ناصحیح از امر آرایش است. چنان چه در بعد تشویقی، از زنان خواسته شده که سعی کنند همواره آراسته باشند و از زینت حتی هنگام عبادت استفاده کنند.
برای رزرو وقت خدمات رنگ و مش و کراتین و درمان و احیای مو با شماره 09122475401 تماس بگیرید .
ترک زینت ممنوع
به زنان بیش از سه روز اجازه ترک زینت داده نشده است. پیامبر در این باره میفرمایند: «برای زنی که به خدا و روز جزا ایمان دارد، جایز نیست برای مردهای بیش از سه روز آرایش را ترک کند، مگر برای زوج خود که واجب است چهار ماه و ده روز آرایش نکند.» .
بر اساس سخن تاریخ نگاران، حضرت نه تنها مخالف زیبایی و آرایش نبود، بلکه بر آن تأکید میورزید و حتی رهنمودهایی نیز برای زیبا بودن ارائه میکرد. توجه به این گزارشها، به خوبی نمایانگر جایگاه آرایش و زیبایی از دیدگاه رسول خدا(ص) است. در این بخش، به بیان نمونههایی از این موارد میپردازیم. امام صادق(ع) فرمود: «پیامبر به زنی به نام ام عطیه که آرایشگر بود، گفت: ای ام عطیه، وقتی دختری را آرایش میکنی، صورتش را با پاره پارچه پاک مکن. بی شک تکه پارچه، جلوه چهره را میگیرد. این جریان نشان دهنده توجه رسول خدا(ص) نسبت به آرایش و زیبایی و بهداشت پوست برای حفظ زیبایی است.»
از امام صادق(ع) چنین نقل شده است: «زن آرایشگری محضر رسول گرامی اسلام وارد شد. حضرت از جمله سفارشهایی که به وی کرد، این بود که برای زیباتر شدن زنان، گیسو را به گیسو گره مزن.»
برای شرکت در دوره آموزشی ( رنگ و مش و کوتاهی و درمان موی آسیب دیده و کراتین ) با مدرک بین المللی برای مهاجرت ، اخذ جواز سالن و آموزشگاه زیبایی و مهاجرت با شماره 09122475401 تماس بگیرید .
توصیه پیامبر در مورد عطر زنانه و مردانه امام صادق(ع) نقل میکند که پیامبر فرمودند: «عطر زنانه باید خوش رنگ و دارای بوی ملایم باشد و عطر مردانه باید کمرنگ و از بوی تندی برخوردار باشد.»
آن زمان که پیامبر فهرست جهیزیه دخترش را تهیه کرد، عطر جزء یکی از کالاها بود.
توصیه به تفاوت ناخن زنان و مردان پیامبراعظم(ص) درباره زینت و آرایش، به تفاوت میان زن و مرد توجه ویژهای داشت ایشان به مردان توصیه میکرد ناخن خود را کوتاه کنید و به زنان میفرمود که ناخن خود را کوتاه نکنید و برای زینت، کمی ناخن خود را بلند نگه دارید.
توصیه در ارتباط با موی زنان پیامبر درباره موی سر زنان که یکی از جلوههای زیبای آنها است، چنین فرمود: «هنگامی که یکی از شما دوست داشت با زنی ازدواج کند، پس به موی سرش نگاه کند، همان گونه که به صورتش نگاه میکند؛ زیرا موی زن یکی از زیباییها است.»
توصیه اسلام به رنگ کردن مو
همچنین رسول خدا(ص) به زنان اجازه میداد تا موهای خود را با رنگ بیارایند، ایشان به زنان همسردار فرمود: «خود را با رنگ برای شوهرانشان آرایش دهند و زنان بیهمسر را دستور داد تا دستهای خود را حنا ببندند تا به دستهای مردان شباهت نداشته باشند.»
نامرتبی موها و خضاب نکردن ، مسئله زینت و توجه به وضع ظاهر چنان مهم است که حضرت به کسانی که به این امر بی توجه بودند، اعتراض و با آنان برخورد میکرد.
ابن عباس نقل میکند: «زنی نزد پیامبر آمد تا با آن حضرت بیعت کند، ولی چون خضاب نکرده بود، پیامبر با او بیعت نکرد تا آنکه خضاب کرد.»
در جایی دیگر از وی نقل شده است: «پیامبر به یکی از همسران خود که مویی ژولیده و ظاهری ناآراسته داشت، تذکر داد و به وضع ظاهری او اعتراض کرد.»
زنان و میل به خود آرایی و خود نمایی دین اسلام در کنار سفارش و توصیه به زینت و آراستگی همواره زنان مومن را خطاب قرار داده که این آراستگی و آرایش را محدود به فضای خانواده و محارم خود کنند و از تبرج و خودنمایی خودداری کنند.
آداب شانه زدن مو
البته ابزار و وسایل بهداشت و پاکیزگی امروزه نسبت به گذشته تفاوت های قابل توجهی نموده است. امروزه وسایلی برای شانه کردن مو اختراع شده است که در زمان پیامبر و ائمه (ع) وجود نداشته لذا وسایلی را که آنها برای شانه زدن مو استفاده می کردند، شاید در این زمان چندان موضوعیت نداشته باشد، اما آداب و روش هایی را که آن بزرگواران بدان عمل می کردند و پای بند بودند، به یقین دارای حکمت هایی بوده که آن آداب امروزه نیز همچنان کار آمد خواهد بود.
«عَنْ عَلِیٍّ (ع) قَالَ فِی حَدِیثٍ وَ التَّمَشُّطُ مِنْ قِیَامٍ یُورِثُ الْفَقْرَ»؛[9] امام علی (ع) فرمود: ایستاده شانه زدن فقر آورد.
هرگاه خواستى شانه بزنى، شانه را به دست راست بگیر و بگو بسم الله و آن را بر فرق سر بگذار و جلوی سر را شانه بزن و بگو: بار خدا موى و پوستم را زیبا کن، زندگیم را خوب کن و بدى را از من دور ساز، سپس سر را شانه بزن و بگو بار خدا مرا واپس برمگردان و نیرنگ شیطان را از من برگردان و او را نسبت به منش توانایى مده، سپس دو ابرویت را شانه کن و بگو بار خدا از من غم و اندوه و وسوسه دلها را بزدا ، و شانه را بکش به زیر دو گوش، سپس گلاب به رویت بزن که پدرم از امام ششم روایت کرد؛ هر که خواهد بدنبال حاجتى رود و گلاب به رویش زند هلاک نشود و حاجتش برآید و تنگى و خوارى به او نرسد.